Klantbeoordeling (9.5/10)
Op werkdagen voor 20:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Bezorgd waar en wanneer je wilt
€ 0,00(0)0

All Star sneakers al 100 jaar een essential

De bekende All Stars sneakers bestaan dit jaar precies 100 jaar. Lees hier waarom deze schoen al een eeuw lang zo een populair is.
02 maart 2017Achtergrond informatie

Converse sneakers, geschikt voor ieder seizoen!

Als er een soort sneaker is die ieder seizoen gedragen kan worden dan is het wel de ‘Chuck Taylor All Star’. Oftewel; dè sneaker van het merk ‘Converse’. De sneaker wordt door iedereen herkent en dat is ook zeker niet zonder reden. Deze van oorsprong Amerikaanse sneaker heeft namelijk een zeer lange geschiedenis. De schoen wordt dit jaar namelijk al 100 jaar (!) oud. 100 jaar lang siert deze schoen al het straatbeeld. Mannen, vrouwen en kinderen uit alle klasse van de bevolking, bijna iedereen heeft wel een paar van deze tijdloze stappers.

Stapel All Stars

Het gekke is dat dit nog niet eens het meest opmerkelijke is aan deze sneaker. Nog opmerkelijker is namelijk; dat deze hippe sneaker al die tijd bijna onveranderd is gebleven.  En dat is zeker een hele prestatie. Zeker als je je bedenkt dat de mode trends tegenwoordig iedere twee weken veranderen. 

Alhoewel het originele model al die tijd bijna onveranderd is gebleven, heeft Converse door al die jaren heen wel steeds zijn best gedaan om met vernieuwende collecties te komen. Om op deze manier weer met de trends mee te bewegen. De keuze is enorm en er is in iedere kleur wel een All Star sneaker te vinden. Toch blijven de zwarte hoge All Stars en de lage witte All Star modellen de favorieten van de meerderheid. Wat ook niet heel gek is, ze combineren gewoon heerlijk en kunnen wederom ieder seizoen en iedere trend aan.

Waar vele bedrijven per collectie miljoenen investeren aan marketing strategieën en billboard advertenties, verkoopt deze sneaker gewoon zichzelf. En dat dus al 100 jaar! 

Aankomend seizoen zal er in deze zwart-witte trend dan ook niet heel veel veranderen. Er komen wat leuke modellen bij en zo zien we de lage rode Converse dit voorjaar veel terug in het straatbeeld. Dit komt mede doordat de kleur rood niet weg te slaan is dit seizoen.  Een paar rode Converse zullen dan ook perfect staan onder een casual outfit zoals bij je favoriete blauwe jeans en een simpel T-shirt met wellicht een hippe zonnebril.

Ook leuk ter vervanging van het lage witte model is een model in crème kleur of taupe. Deze zijn net zo gemakkelijk te combineren als de witte variant maar zijn net even anders. 

Eigenlijk is een paar All Stars gewoonweg onmisbaar voor in je persoonlijke schoencollectie. En wie nog niet voorzien is van een paar doet er goed aan om in een paar te investeren. Naast het feit dat ze praktisch nooit uit de mode raken, zijn ze ook nog eens enorm comfortabel. Ga bijvoorbeeld voor een zwart paar welke je gemakkelijk kunt combineren. Of voor een paar met een leuke print zoals deze om het verschil te maken. Maar welk paar er uiteindelijk ook aan je voeten siert, met een paar Converse sneakers kun je de plank niet misslaan. 

Is de keuze te reuze? Dan hebben we hieronder een paar afbeeldingen toegevoegd die je misschien van wat inspiratie kunnen voorzien zodat je dit voorjaar ook jouw perfecte Converse All Stars kunt aanschaffen. Het is immers een essential.

Klik hier om alle Converse damesschoenen te bekijken
Klik hier om onze volledige Converse collectie en sale items te bekijken.

Converse All Stars 100 jaar

 

Deel dit artikel: