Klantbeoordeling (9.6/10)
Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
€ 0,00(0)0

De Geschiedenis van Hoge Hakken – Alles over Pumps #1

08 juni 2018Achtergrond informatie

Een paar mooie pumps dragen  is natuurlijk super vrouwelijk en het maakt je outfit helemaal af. Alleen kiezen we toch vaak voor een paar platte schoenen als we een avondje uit gaan omdat de hele avond dansen op hakken vaak heel oncomfortabel kan zijn. Maar waar komt het idee van de hoge hak eigenlijk vandaan? Lees hier meer over De Geschiedenis Van Hoge Hakken Deel 1. 

Hoge Hakken Voor Mannen

Het klinkt misschien heel erg gek maar de eerste hoge hakken werden gedragen door mannen! Tijdens het Romeinse Tijdperk droegen de strijders vaak een soort van plateau hak om zo niet met hun voeten op een vieze ondergrond te hoeven staan.  Erg praktisch dus.

Romeinen droegen al hakken!

Rond het jaar 1600 werd de hak voor het eerst meer een schoen voor de sier. Echter werd het toen nog steeds alleen door mannen gedragen. In die tijd droegen mannen hoge hakken om te laten zien dat ze van adel waren. Hoe hoger de hak, hoe hoger je reputatie. Ook moesten deze schoenen, zowel de schoen als de zool, rood zijn. Dit om te laten zien dat je geld had.

Een kleine 50 jaar later begonnen vrouwen met het dragen van hakken. Een mannelijke stijl was toen erg populair en naast hoge hakken, droegen vrouwen toen ook mannen hoeden en rookten zij tabak.

Maar in diezelfde tijd gingen ook mannen en vrouwen uit andere kringen van de bevolking hakken dragen. Mede om zo andere mensen te imponeren en te laten denken dat ze ook van adel waren. 

De Vrouwen Doen Het Beter

In het jaar 1700 onderstond er iets wat je vaker ziet in de mode wereld. Mannen kregen een afkeer voor hakken. Ze vonden het goedkoop en over-de-top om hakken te dragen als man zijnde. Kleding werd praktisch en slechts gezien als iets functioneels.

De hoge hakken hoorde daar simpelweg niet meer bij. Ook droegen steeds minder vrouwen de hoge hakken omdat het simpelweg niets meer zei over je status.

Pas in de 19e eeuw kwam de hoge hak pas weer echt terug als een mode statement. Ditmaal alleen voor vrouwen. Dit met dank aan de Franse mode die de hak weer begon te waarderen als iets elegants. De Italianen adopteerden deze trend al snel en kwamen met de populaire stiletto hak.

De Hoge Hak Vandaag

Vandaag de dak kunnen hakken onder ieder schoeisel, onder pumps, onder laarsjes en zelfs onder sneakers. Vandaag de dag is het dragen van een paar pumps of stiletto’s iets wat je doet als je hier een speciale reden voor hebt. Bijvoorbeeld; een leuk feestje of voor je werk.

We merken dat sneakers steeds populairder worden bij vrouwen en dat de schoenentrends ook steeds meer gelijk worden bij zowel mannen als vrouwen.

Maar toch zal het dragen van een paar pumps nooit haar elegantie verliezen.

Hakken blijven altijd populair

Alles over pumps Mooieschoenen.nl

De volgende blog uit de serie ‘’Alles over Pumps’’ gaat over waarom mannen het zo aantrekkelijk vinden als een vrouw hakken draagt! Lezen dus!

En mocht je nu helemaal enthousiast zijn gemaakt over pumps. Bekijk dan hier onze collectie!

 

Deel dit artikel: