Klantbeoordeling (9.6/10)
Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
€ 0,00(0)0

100 Jaar Sendra & Paulino Ruano

Bekijk hoe jouw boots gemaakt worden en meer over Paulino Ruano
18 januari 2014Previews

Sendra bestaat 100 jaar, wat begon als een klein familiebedrijf is uitgegroeid tot een wereldwijd merk. Sendra staat op de top van de ladder als het gaat om laarzen en boots.

Sendra RujanoSendra logo

De Sendra fabriek is een van de weinige die goodyear-welt laarzen kan maken. De goodyear-welt maakwijze is bijzonder moeilijk onder de knie te krijgen en een echt staaltje vakmanschap. Net als de fabriek van generatie op generatie is gegaan, zijn veel medewerkers dat ook. Alle knowhow en kennis van ruim 100 jaar ervaring is bewaard gebleven.
Voordat je nieuwe Sendra laarzen klaar zijn hebben ze meer dan 250 handelingen ondergaan! Het eindresultaat mag er dan ook zijn; oersterke boots die na verloop van tijd alleen maar mooier worden.
Op onderstaand filmpje zie je in het kort hoe ze gemaakt worden.

Naast de ambachtelijke maakwijze heeft Sendra nog een missie, ze willen vooruit. De designers zijn dag en nacht bezig om de bekende boots van een nog mooier jasje te voorzien. Kralen, studs, bandanas, alles wordt uit de kast getrokken om je te verleiden nog een paar van deze beauty's aan te schaffen. Mijn eigen collectie is inmiddels flink uitgedijd, m'n schoenenkast ook. Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, om afscheid te nemen van een paar Sendra's.

Voor de nieuwe Paulino Ruano boots heb ik gelukkig nog een plekje gevonden!

Voor alle kunstliefhebbers, diehard boot fans en fashionista’s die denken dat ze alles al gezien hebben is er nu iets heel speciaals: Sendra laarzen die met de hand beschilderd zijn door de Spaanse kunstenaar Paulino Ruano.
In Spanje is hij heel bekend, in Nederland nu ook! Nadat Paulino Ruano een paar Sendra's tot (een kleurrijk) leven heeft gebracht, signeert hij de laarzen net boven de hak. Wij van MooieSchoenen.nl zijn er weg van en lopen nu met echte kunst aan onze voetjes, jij ook?

Sendra laarzen voor dames
Sendra laarzen voor heren

Deel dit artikel: