Klantbeoordeling (9.5/10)
Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
€ 0,00(0)0

Dr Martens damesschoenen

Dr Martens is hot! De damesboots hebben een ware cult status en zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Waar het merk in de beginjaren vooral functioneel was groeide het in de jaren ’60 uit tot cultureel icoon dat vooral als extravagant werd gezien. Vandaag de dag spotten we menig Fashionista met een paar Docs!

De historie  van de Dr Martens damesschoenen

In 1901 begon de Engelse familie Griggs met het maken van functionele boots voor de Engelse arbeidersklasse. Voordat deze familie weer belangrijk is maken we even een sprongetje naar 1945. De tweede wereld oorlog is net ten einde en de Duitse soldaat Dr. Klaus Maertens uit München zocht naar een geschikte schoen om het herstel van zijn gebroken te bespoedigen. Hij besloot zelf een zool te ontwerpen en kwam uit op een zool met een soort luchtkussentjes, dit liep een stuk fijner dan de gebruikelijke harde lederen zolen.

Nadat hij zijn ex-mede student en vriend Dr. Herbert Funck had overtuigd van zijn idee begonnen de mannen samen met het ontwerpen en produceren van schoenen op basis van oude ongebruikte legerspullen en de eigen bedachte luchtzakjeszool. Binnen tien jaar hadden ze een prachtig bedrijf opgebouwd en nadat de mannen een advertentie hadden in buitenlandse tijdschriften hapte de familie Griggs toe. In samenspraak ontwikkelden ze de eerste workerboot en de klassieke “Airwair with bouncing soles” was geboren.

Vandaag de dag zijn de schoenen natuurlijk wel het een en ander verbeterd maar het idee en de klassieke Dr Martens look blijven we terug zijn bij alle damesschoenen. Wanneer je ze op werkdagen voor 16:00 uur bestelt, worden ze nog dezelfde dag verzonden!