Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
€ 0,00(0)0

Fred de la Bretoniere

Fred de la Bretoniere en Shabbies schoenen zijn ieder seizoen goed vertegenwoordigd bij MooieSchoenen.nl. In de zomer komen ze met fijne sandalen en de natuurlijk de beroemde espadrilles met sleehak en touwzool. In de winter zit je bij Fred altijd goed voor een paar mooie laarzen van top kwaliteit die nog eens erg comfortabel zijn ook.

Enkele quotes van Fred de la Bretoniere

"Mijn schoenen en tassen zijn ontworpen om je beter te voelen met elke stap die je zet" en "Schoenen gaan een eigen leven leiden door je persoonlijkheid erin te leggen. Ze moeten een deel van jezelf worden. Net als een spijkerbroek die, naarmate hij meer gedragen is, steeds dierbaarder wordt."

Fred de la Bretoniere, 'puur naturel' schoenen voor dames en heren

De kracht van Fred's ontwerpen komt voort uit zijn liefde voor natuurlijke materialen en de nonchalance en robuustheid die kenmerkend zijn voor zijn schoenen. Dat is vanaf het eerste uur een uitgangspunt geweest. Fred de la Bretoniere houdt van oorspronkelijkheid. Fred's ontwerpen zijn robuust en tegelijk nonchalant, maar altijd met oog voor detail. Ze hebben een ziel. En iedereen die zijn ontwerpen draagt, kan daar zijn eigen ziel aan toevoegen. Bekijk snel de nieuwe herfst en winter 2019/2020 collectie!

Fred de la Bretoniere laarzen online kopen

Volgens Fred mogen de gebruikte materialen niet té mooi zijn. Hij durft te spelen met natuurlijke oneffenheden. Dat is goed te zien aan bijvoorbeeld de afgesneden schachten van zijn Shabbies. Sinds de beginjaren bezocht Fred leerlooierijen om het proces mee te maken. Op een zeker moment in het looiproces riep hij: "Stop! Anders wordt het te mooi".
Fred wilde leer met patina, puur en naturel. En dat is nog steeds zijn uitgangspunt. Voor zijn huidige collecties wordt gebruik gemaakt van plantaardig gelooid leer dat mooier wordt met de tijd. Ontdek de uitgebreide laarzen collectie op MooieSchoenen.nl.

Fred de la Bretoniere Sale
Fred de la Bretoniere Dames laarzen