Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
€ 0,00(0)0
Submenu

Service, garantie en klachten

Bij MooieSchoenen.nl willen we niet alleen de mooiste schoenen aanbieden, maar ook de beste service. Kijk hier voor onze garantievoorwaarden en klachtenprocedure, of toets onze betrouwbaarheid bij externe partijen.

Zit er garantie op mijn bestelling?

Uiteraard zit er (wettelijke) garantie op je aankopen, hier heb je als consument tenslotte recht op. Wij vinden dat je mooiste schoenen moeten voldoen aan de kwaliteit die je er van mag verwachten. Bij ontvangst moeten de schoenen in perfecte staat zijn en voldoen aan de kwaliteitsnormen die MooieSchoenen.nl van haar merken verwacht. Mocht de schoen niet aan de verwachte kwaliteit voldoen, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen of de schoenen terugsturen volgens de reguliere retourprocedure. 
Onze contactgegevens:
Mooieschoenen.nl / Wicor Telkamp Modeschoenen
Breedstraat 28-30
3603 BB Maarssen, Nederland

Telefoon: +31(0)346-744029
E-mail: info@mooieschoenen.nl

MeerMinder

Wat valt onder garantie?

Alle schoenen in onze collectie moeten gemaakt zijn van deugdelijk materiaal en mogen geen productiefouten bevatten. Blijkt het materiaal ondeugdelijk, of is de schoen niet goed geproduceerd dan maak je vanzelfsprekend aanspraak op garantie. 

Wij geven echter geen garantie op schade door gebruik en kwetsbaarheden die een eigenschap van het gebruikte materiaal zijn. Enkele voorbeelden:

  • Applicaties zoals ritsen, bloemetjes op kinderschoenen of een ketting aan een laars, zijn van nature zeer kwetsbaar en kunnen snel beschadigen of zoek raken;
  • Bij normaal gebruik raakt de neus van een schoen niet beschadigd. Kies je voor (kinder)schoenen met bijvoorbeeld suède, gelakte of metallic neuzen dan is het risico op beschadiging veel groter dan bijvoorbeeld bij een neus van gevulkaniseerd rubber. Maar ook het stevigste materiaal is nooit onverwoestbaar. Zelfs de sterkste materialen zijn niet bestand tegen schuren langs de straattegels, wrijving bij schommelen of remmen op de fiets met de neus;
  • Een duur en luxe materiaal, zoals bijvoorbeeld lakleer of sheepskin van de UGG boots, is niet per definitie stevig. Een eigenschap van het materiaal is dat het al bij lichte wrijving kan scheuren;
  • Natuurlijke eigenschappen van materialen, zoal littekens en muggenbeten op plantaardig gelooid leer, zijn bewuste imperfecties die een schoen een uniek karakter geven en geen tekortkoming van het materiaal. (Dierlijke) prints en materiaalbewerking zijn vaak asymmetrisch en niet altijd exact hetzelfde als op een foto. Ook dit is een bewuste productie eigenschap en kan niet als klacht worden gezien;
  • Slijtage aan de hiel als gevolg van onzorgvuldig instappen en 'los' dragen van een schoen (ingetrapte of beschadigde hielen);
  • Andere problemen als gevolg van buitengewoon gebruik of slijtage, gebrekkig onderhoud en schade door vocht of andere externe ongebruikelijke invloeden.
MeerMinder

Mijn schoenen vertonen klachten die onder de garantie lijken te vallen of ik heb een klacht over jullie dienstverlening.

Wanneer je een klacht hebt over een product of over onze dienstverlening dan kun je contact met ons opnemen. Stuur dan een mailtje naar info@mooieschoenen.nl of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 0346-744029. Wanneer je een paar schoenen hebt aangeschaft dat niet aan de verwachte kwaliteit voldoet zullen wij in de meeste gevallen om foto's van het probleem vragen. Wij reageren inhoudelijk uiterlijk binnen 1 werkdag.

MeerMinder

Hoe garandeer ik een lange levensduur van mijn schoenen?

Om de levensduur van uw schoenen zo lang mogelijk te houden, is het belangrijk om verzorgingsproducten te gebruiken. Op onze website staat per product beschreven welke onderhoudsvorm gewenst is. Zie hiervoor onze pagina 'Onderhoud'.

MeerMinder

Ik vind dat mijn klacht niet goed wordt afgehandeld. Waar kan ik terecht?

Mocht je er met ons niet uitkomen wat betreft de klacht, kun je contact opnemen met de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie (Thuiswinkel.org). Via het consumentengedeelte op de website van Thuiswinkel.org kun je een klachtenformulier invullen, hierop kun je contact opnemen met de Thuiswinkelorganisatie. Je kunt je klacht ook kenbaar maken bij De Geschillencommissie via www.sgc.nl of de Europese Commissie via http://ec.europa.eu/odr.

MeerMinder

Hoe weet ik of jullie betrouwbaar zijn?

Winkelen op internet is niet overal even betrouwbaar en veilig. MooieSchoenen.nl vindt het erg belangrijk dat je veilig en betrouwbaar kunt shoppen zonder voor verrassingen te komen staan. Omdat wij het vertrouwen en de ervaringen van onze bestaande klanten graag delen vragen wij de onafhankelijke beoordelingssite ‘TrustPilot’ een week na het plaatsen van uw bestelling onze dienstverlening te beoordelen. Al deze beoordeling worden gepubliceerd. 

Lees de beoordelingen op TrustPilot.

Daarnaast laten wij onze website jaarlijks toetsen door de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie om het ‘Thuiswinkel Waarborg’ keurmerk te mogen dragen. Dit keurmerk staat garant voor een aantal belangrijke voorwaarden voor consumenten die een bestelling plaatsen bij een webwinkel. 

Bekijk ons Thuiswinkel Waarborg Certificaat. 

Ben je nog steeds niet helemaal overtuigd? Dan heten we je van harte welkom in één van onze 'stenen' winkels in Maarssen. Daar kan je onze collectie 'in het echt zien' en onze goede service in levende lijve ervaren. Klik hier voor de openingstijden.

MeerMinder